Jdi na obsah Jdi na menu
 


Střížovické táborové soustředění MH

Již počtvrté pořádal náš a sbor a naší vedoucí táborové soustředění pro děti z kolektivu mladých hasičů. Soustředění se uskutečnilo od pondělí 5. srpna do neděle 11. srpna v prostorách místního koupaliště (požární nádrže). Přípravy probíhaly samozřejmě s předstihem, ale hlavní část se odehrála v posledním týdnu před soustředěním, kdy se uskutečnil nákup všeho možného, příprava věcí v hasičské zbrojnici a příprava dalších potřebných věcí. V neděli před konáním soustředění bylo postavenou zázemí a přivezeno na koupaliště vše, co šlo.  

1. den (5. srpna) – Na koupaliště byly přichystány věci v zázemí a postupně přicházely a přijížděly děti, dle rozpisu byly děti rozděleny do stanů a proběhla jejich stavba. Po ubytování následovalo rozdělení dětí do oddílů (letos dvou – zelení a červení) a rozdělení povinností při plnění denních služeb a seznámení dětí s časovým rozvrhem. Nesměla samozřejmě chybět výroba a malování oddílových vlajek a vymyšlení názvu pro jednotlivé oddíly (Jahůdkoberušky a Žabky). Hned první den jsme vyzkoušeli nové, ale i osvědčené hry.

img_20240805_111841.jpg

2. den (6. srpna) – Hned po první noci nesměla chybět ranní rozcvička, po které následovala vydatná snídaně a ne moc oblíbený úklid stanů a jejich kontrola. Bylo nutné nanosit dřevo na oheň a jak to jinak udělat, než formou soutěže. Následovala výroba z modelovací hmoty a hry s topografickými značkami. Horké odpoledne děti strávily s vodními hrami, odpoledne jsme oslavili narozeniny naší Váji, následně měly děti připraveny ingredience na pizzu „ala IKEA“ (poskládej si sám). Pizzy se dětem opravdu povedly, hlavně každý si udělal takovou, jaká mu bude chutnat. Večer po setmění, následovalo promítání animovaného filmu.

img_20240806_183656.jpg   

3. den (7. srpna) – Na ranní povinnosti si děti velmi rychle zvykly. Dopolední aktivitou bylo vymýšlení úkolů a trasy po koupališti pro druhý tým. Po obědě si připravené trasy vyzkoušeli, děti byly opravdu nápadité a vymyšlené úkoly pestré. Opět nesmělo chybět vodní zápolení s vodními bombami a pistolkami. Velkou atrakcí byl vývoz kadibudek a následné piškvorky trochu jinak. Večer se děti mohly těšit na vesnické burgery – ala sekaná v housce s množstvím zeleniny.

img_20240807_174901_optimized.jpg

4. den (8. srpna) – Tento den děti musely trochu ranní povinnosti urychlit, jelikož jsme měli naplánovaný výlet do Farmaparku u Toma v Ledcích. Po snídani děti dostaly svačinu a pití do baťůžků a nalodili jsme se do aut a směřovali k Farmaparku. Po příjezdu nás trochu zastrašilo počasí, po přivítání naší průvodkyní a odložení věcí do kryté pergoly, jsme vyrazili k prvním zvířatům. Bohužel počasí si s námi trochu hrálo a my jsme se museli v průběhu prohlídky dvakrát schovat. Farmapark stál ale opravdu za to, děti si zvířata opravdu užily. Po návratu do našeho tábořiště jsme prošli stany a sušili, co bylo mokré, protože u nás pršelo o dost více a někteří měli mokré věci ve stanech. Kdyby však nebyla přítomna Lenka, dopadli bychom mnohem hůře. Odpolední program byl v režii dětí – hry, schovka atd. Večer jsme zažehli oheň a opekli buřty, topinky a rohlíky.

img_20240808_124736_optimized.jpg

5. den (9. srpna) – Ráno byl rozjezd dětí i vedoucích trochu pomalejší, proto probíhaly dopolední aktivity ve volnějším stylu, po obědě si děti nabarvily výrobky z modelovací hmoty. Po této klidové aktivitě si děti zahrály s vedoucím hru na schovku s pravidlem, koho vedoucí nenajde, vyhrává bod pro svůj oddíl, schovky dětí byly opravdu originální a nápadité. Posléze se vedoucí schoval sám a děti měly za úkol ho nalézt (nedalo jim to žádnou práci). Večer následovala příprava oddílové zeleninové polévky, které se zejména chopily nejstarší dívky z oddílů. Na dobrou noc děti shlédly další animovaný film tentokrát s dávkou popcornu.

img_20240809_171629_optimized.jpg

6. den (10. srpna) – Ráno klasická rutina po které následovala hloubková kontrola stanů. Následovala hra s technickými prostředky na paměť. Jelikož v obci projížděla 9. jízda socialistických vozidel šli jsme se s dětmi na tato historická vozidla podívat. Po návratu se děti naobědvaly a po poledním klidu objevili krásu Scoubido a pletly si přívěsky a vydrželo jim to až do dalšího dne. Dále jsme oslavili narozeniny Verunky. Na konci dne jsme zažehli oheň na opékání buřtů a všeho možného, přišly na řadu i maršmelouny.

img_20240810_145708_optimized--1-.jpg

7. den (11. srpna) – Od rána se celý den nesl v duchu balení a uklízení. Následovalo vyhodnocení týdenní soutěže mezi oddíly, kdy vyhráli červení s 88 body (zelené byli v těsné blízkosti). K obědu nesměl chybět tradiční řízek s brambory. Po obědě a umytí nádobí proběhlo zakončení celého soustředění předáním pamětních list, place a sladkých odměn všem dětem.

img_20240811_122130.jpg

Děkujeme všem, kteří se jakoukoliv měrou podíleli na organizaci táborového soustředění mladých hasičů, dále naše poděkování patří Markétě Fajfrlíkové za skvělé obědy a Jirkovi Štědrému za zajištění filmové projekce.

FOTKY

                                                                       vedoucí MH – František Hrubý a Lenka Škalová

 
 



Archiv

Kalendář
<< říjen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Statistiky

Online: 4
Celkem: 672300
Měsíc: 5645
Den: 208